S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

maanantaina, marraskuuta 08, 2004

Yhtä juhlaa



Monikulttuurisessa maassa on melkein jatkuvasti käynnissä joku suuri festivaali tai jonkun uskontokunnan juhlanvietto. Deepavalin - intialaisten valon juhlan - kunniaksi Little India on ollut jo viikkokaudet juhlavalaistuksessa. Suunnilleen samaan aikaan sijoittuu tänä vuonna myös muslimien ramadan-kuukausi. Deepavalia vietetään ensi torstaina ja ramadanin päättävää hari raya puasaa ensi sunnuntaina.

Suurin ja kaunein juhla on tosin tietenkin joulu, ainakin jos asiaa kysytään Orchard Roadin yrittäjiltä. Singaporen merkittävintä ostoskatua on koristeltu joulukrääsällä jo pitkän tovin. Lopputulos on näyttävä, joskin aika kitschimäinen. Ihan kiva, tosin parin kuukauden päästä joulumeininki alkaa luultavasti pursuta korvista ulos ja saa näkemään punaista. Puissa roikkuu valoketjujen päässä valaistuja piikkimäisiä tötteröitä, jotka huojuvat kuin Damokleen miekat pahaa-aavistamattomien jalankulkijoiden päällä. Koristeet ilmeisesti esittävät jääpuikkoja, joskaan aidot jääpuikot eivät heilu tuulessa.

Ulkoavaruudesta saapuva humanoidi tuskin näkisi kovinkaan suurta eroa juhlien välillä. Paljon värikkäitä valoja, koristeita, syömistä ja perheiden yhdessäoloa. Ja jossain välissä käydään pyhäkössä. Joulu on tietysti juhlista kaupallisin ja "maallistunein", mutta myös deepavalia ja ramadania viettävät ihmiset lähettävät kortteja ja ostavat uusia vaatteita ja ehkä lahjojakin.