S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

perjantaina, marraskuuta 05, 2004

Matkakuume

Takana on nyt aika lailla tarkalleen puoli vuotta Singaporessa. Tiistaina sain lopultakin toteutettua pitkäaikaisen aikeeni käydä pelaamassa sählyä ruotsalais-suomalais-sveitsiläisen expat-porukan kanssa. Vuoro oli ulkokentällä ja pelaajia niin vähän, ettei vaihtomiehiä ollut. Voitte kuvitella, että hiki tuli. Ja että hikiliikunta pitkän tauon jälkeen tuntuu jaloissa vielä näin perjantainakin...

Muutenkin olen saanut parissa päivässä paljon aikaan. Olen täyttänyt loma-anomuksen ja hankkinut sekä lentoliput että nettiviisumin Australiaan. Aloinkin jo olla pienen reissahduksen tarpeessa. Olen aina halunnut käydä Australiassa, vaikka kenguruita näkee toki Singaporen eläintarhassakin. Zujin kautta hankittuina lentoliput Singaporesta Sydneyyn veroineen ja palvelumaksuineen ja viisumeineen maksoivat euroiksi muunnettuna reilusti alle neljäsataa. Ei mielestäni kovinkaan paha hinta, kun mannertenvälisestä reissusta on kuitenkin kyse.

Lento menee ihmisoikeuksistaan ja hurjasta yöelämästään (tai paremminkin niiden puutteesta) tunnetun Brunein kautta, ja menomatkalla on melkein päivän pysähdys Brunein pääkaupungissa Bandar Seri Begawanissa. Royal Brunei Airlinesissa on tietysti se huono puoli, että muslimiyhtiö ei kuulemma tarjoa lennoilla alkoholia. Seitsemän tunnin siivu Bruneista Australiaan voi ehkä siksi tuntua pitkähköltä... mutta toivottavasti lentomatka kyseisellä yhtiöllä on muuten kulttuurisesti avartava kokemus. Matkakuume ainakin alkaa vähitellen nousta kivasti.