S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

tiistaina, tammikuuta 04, 2005

Vuodenaikoja

Blogin päivittäminen on tuntunut viime päivinä jotenkin turhanpäiväiseltä ajatukselta. Ei ole mitään sanottavaa. Vuosi on vaihtunut, ja ihmiset suuntaavat katseensa tulevaisuuteen. Minunkin täytyisi kai vähitellen alkaa miettiä omaa tulevaisuuttani. Aika vierii, ja vuoden pestistäni on jo kahdeksan kuukautta kulunut. Nähtynä on sekä Singaporen kesä, suurin osa sadekaudesta että joulun ja uudenvuoden juhlakausikin. Kaakkois-Aasian katastrofi latisti tietysti juhlatunnelmaa. Joitakin ilotulituksia ja tapahtumia oli peruttu, ja yksityishenkilöiden ilotulitukset ovat Singaporessa muutenkin kiellettyjä. Sentosalla juhlittiin kuitenkin uuttavuotta ilotulitusta lukuunottamatta lähestulkoon normaalissa järjetyksessä.

Joulun tienoilla huomasi selvästi, että Singaporessakin on vuodenajat. Ilmastodiagrammien mukaan keskimääräinen ylin ja alin lämpötila poikkeaa sadekaudella vain pari-kolme astetta kesäkuukausista, mutta tuulisuus sekä keskimäärin pilvisempi ja sateisempi ilma tekee erosta suuremman. Marraskuusta tammikuuhun aurinkoisia on päiviä on selvästi vähemmän kuin muulloin. Uima-altaan vedessä eron huomaa selvimmin. Paahtavan aurinkoisina kesäpäivinä vesi lämpenee niin, että se tuntuu illalla jopa ilmaa lämpimämmältä. Muutaman asteen viileämpien syys- ja talvipäivien jälkeen kastautuminen altaaseen tuntuu selvästi inhottavammalta. Sateisin ja viilein kuukausi on joulukuu, joten nyt ilmojen pitäisi muuttua vähitellen kesäisemmiksi.

Ei kuitenkaan sillä, että valittaisin. Viimeistään vilkaisu Suomen säätiedotuksiin muistuttaa, että sääolot täällä ovat kuitenkin varsin inhimilliset verrattuna moneen muuhun paikkaan.