S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

perjantaina, elokuuta 06, 2004

Ilmoja pitelee



Suomessa on kuulemma tulvinut viime viikkoina, ja helteistä on päästy nauttimaan vasta elokuussa. Täälläpäin lämpötilat menettävät merkityksensä. En ole nähnyt ensimmäistäkään julkista isoa lämpötilanäyttöä missään. Suomessahan niitä on kaikkialla. Lämpötila pysyttelee jatkuvasti suunnilleen samoissa lukemissa: yöllä +25 C, päivällä +30 C, plusmiinus muutama hassu aste satunnaista vaihtelua. Lämpömittaria ei yksinkertaisesti tarvita, koska vilkaisu taivaalle kertoo kaiken oleellisen. Auringonpaisteessa on hiostuttavan kuuma, tosin tuulenvire viilentää usein mukavasti. Jos on pilvistä, ilma tuntuu hieman viileämmältä.

Trooppiset sateet ovat usein hyvin rankkoja. Ne tulevat kuitenkin useimmiten lyhyinä kuuroina, joten suomalaistyyppisiä viikon yhtämittaisia syyssateita ei tarvitse pelätä. Tulvistakaan ei taida olla suurempaa vaaraa: sadevettä varten on rakennettu syviä ojia teiden vierustoille ja vesi johdetaan tehokkaasti sadevesiviemäreitä pitkin ensin reilunkokoisiin kanaviin ja edelleen mereen. Ihmisten mukavuutta silmälläpitäen täällä on paljon katoksia sadekuurojen varalta. Usein esimerkiksi bussipysäkeille pääsee kulkemaan katettua jalkakäytävää pitkin.

Alkuviikosta kampusalueella kaikui siellä täällä epämääräinen mölinä. Vanhat opiskelijat harjoittelivat performanssejaan ja iskulauseitaan Rag and Flag -tapahtumaa varten. Lisäksi siellä täällä pidettiin erilaisia kisailuja; leikkimielisiä viestijuoksuja ja rakentelua. Ilmeisesti jonkinlaisia fuksiaktiviteetteja. Tuomareita ei tosin nähtävästi lahjottu viinalla, kuten Suomessa on tapana. Pitkin kesää väsätyt rakennelmatkin alkavat saada lopullisen muotonsa. Hauskaa tuntuu olevan, mutta jotenkin olen aistivinani taustalta myös Singaporelle ominaista ryppyotsaista suorituskeskeisyyttä. Rag and Flag -tapahtuman yhtenä tarkoituksena on virallisen selityksen mukaan kannustaa opiskelijoita yhteistyöhön ja kasvattaa osaksi yliopistoyhteisöä. Miksei asioita voisi tehdä myös pelkästään siksi, että se on hauskaa?

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mitä kautta muuten duunisi Singaporessa löysit? Ilmeisesti maa suhtautuu "foreign talent" -porukan palkkaamiseen melko positiivisesti?

12:58 ap.  
Blogger Karambola said...

Noinkin voisi sanoa. Kilpailuhenkisenä yhteiskuntana Singapore toivottaa sydämellisesti tervetulleiksi korkeasti koulutetut ja päteväksi havaitut ulkomaiset työntekijät, koska se on hyväksi maan kilpailukyvylle. Itse sain pestini suhteilla. Esimiehenäni toimiva proffa oli aikaisemmin työkaverini Suomessa.

5:34 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home