S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

maanantaina, toukokuuta 31, 2004

Saunontaa

Kommenttiosastolla kaipailtiin kommentteja myös Singaporen huonoista puolista. Enhän minä tietenkään voi ryhtyä maan huonoja puolia julkisella foorumilla ruotimaan. Minähän saisin raippoja, tai ainakin minut karkotettaisiin maasta, jos menisin sellaista tekemään. Lyhykäisesti, Singapore on mitä mainioin paikka viettää turvallista keskiluokkaista perhe-elämää. Mutta jos haluaa elää välillä vaarallisesti - esimerkiksi esittämällä poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä - soveliaampiakin asuinseutuja löytynee. Tai mistä minä tiedän.

Lupailin jossain vaiheessa siteerata saunan käyttöohjeita. Tämmöisiä helmiä sieltä muistaakseni ainakin löytyi:

* Jos sinulla on sydänsairaus (tms ...), sinun pitäisi kysyä lääkärin lupa saunomiseen. (Jos ei sauna, viina ja terva auta...)

* Älä aja partaasi saunassa, vaan vasta saunomisen jälkeen. (Ihan viisas neuvo, varsinkin jos käyttää sähköparranajokonetta).

* Muista juoda runsaasti saunomisen aikana ja sen jälkeen. (Mieluiten tietysti olutta...)

* Älä heitä vettä kiukaalle, koska veden heittäminen voi vaurioittaa kiukaan lämmityselementtiä ja puulattiaa. (Kiukaan ja saunan suunnittelijoilla ei tietenkään ole käynyt mielessäkään, että joku voisi ajatellakaan tekevänsä jotain noin typerää?)

Eli ohjeistamisen taidon osaavat muutkin kuin amerikkalaiset. Saunaan oli tietysti rakennettu myös jäähdytysilmastointi, jonka tyhmyyttäni napsautin päälle (se valonapin vieressä oleva toinen samannäköinen nappi). Siinäpä sitten ihmettelemään, miksei lämpö nouse millään yli viidenkympin, ennen kuin vieno humina lopulta alkoi kummastuttamaan ja paljasti, mistä on kyse.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuo vedenheittokielto on voimassa muuallakin ulkomailla. Olin 1995 Puolassa go-kongressissa. Tucholan metsäoppilaitoksen uudessa saunassa oli samanlainen kieltotaulu, jossa kiellettiin veden heitto kiukaalle. Se oli erityisen huvittavaa, koska kiuas oli erittäin yleinen suomalaisvalmisteinen malli.

3:01 ip.  
Blogger Karambola said...

Suomalaista valmistettahan tuo kiuas toki on täälläkin. Puulattia tosin saattaa olla ihan oikeastikin vaarassa, se kun ylettyy melkein kiukaaseen asti.

4:21 ap.  
Blogger Karambola said...

Tuopas yllättävä kommentti. Ei kai tämän sentään luulisi olevan lähelläkään Blogistanin addiktoivimpia juttuja... Kiitoksia kuitenkin :-)

8:27 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home