S'pore uncovered

Muista sosiaalinen vastuusi! Tsekkaa tämä blogi vähintään kerran päivässä!

Nimi: Karambola
Sijainti: Denmark

tiistaina, toukokuuta 11, 2004

Alkuvaiheen tunnelmia

Ensimmäinen viikko Singaporessa on jäänyt taakse jo pari päivää sitten. Alkuaika kului kämppää metsästäessä sekä paikallisen byrokratian kiemuroihin tutustuessa. Päädyin lopulta vuokraamaan huoneen söpön singaporelaisneitosen kämpästä. Neito esitteli paikkoja aikamoisen viettelevään tyyliin. Niinpä sitten maksoin mukisematta takuuvuokranakin kahden kuukauden vuokran, vaikka täkäläisen käytännön mukaan tyydytään yleensä yhteen. Supervaisorini ehti jo kyselemään, mahtoiko vuokraemännän ystävällisyys lopahtaa vuokrasopimuksen allekirjoitukseen. Minulla on jotenkin paha aavistus, että voin vielä joutua tappelemaan tosissani vuokratakuurahoista, nuoret naisethan ovat tunnetusti fasistisen pahoja. Onneksi tämä murhe ei kuitenkaan ole vielä ajankohtainen.

Kämppää katsellessa tuli kierrettyä seudun lähiöitä. Ydinkeskustan ulkopuolinen Singapore vaikuttaa alkuvaiheen kiertelyn perusteella erehdyttävästi massiiviset mittasuhteet saavuttaneelta suomalaiselta betonilähiöltä. Ainoastaan lähikapakat puuttuvat; niiden sijasta paikallinen joutoväki siemailee tiikerioluttaan räikeän keltaisilla muovituoleilla kalustetuissa hawker centereissä (ruokalakeskittymissä) kerrostalojen avonaisissa alaosissa. Öyhöttämistä ja möyhöttämistä en sentään ole singaporelaislähiöissä nähnyt. Silti olen ainakin vielä tyytyväinen, että valitsin kimppakämppäni yksityisestä taloyhtiöstä, vaikkakin kulkuyhteyksiltään hieman hankalammasta paikasta kuin valtion talot. Seutu vaikuttaa erittäin hienolta ja rauhalliselta, taloyhtiössä on paikalliseen tapaan uima-altaat sun muut herkut ja jopa sauna!

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hauskaa asettumista, katteeksi käy.

Valitettavasti blogisi seuraaminen jää, kun et ole rss feediä laittanut pystyyn. Mutta hyvää loppuelämää, ja onnea vuokraemännän kanssa!

3:21 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Onko siellä kostea ja kuuma ilma? Kai asunnossasi on jäähdytysilmastointi, ettei tarvitse kieriä hiestä märkänä yöllä sängyssä unta saamatta? Singaporehan on melkein suoraan päiväntasaajalla. Onko siellä hyviä rantoja? Puhuvatko siellä kaikki hyvää englantia? Kuinka moni paikallisista puhuu englantia äidinkielenään?

5:27 ip.  
Blogger Karambola said...

Lämpöä ja kosteutta riittää. Kauheasta auringonpaahteesta ei kuitenkaan tarvitse liiaksi kärsiä, koska sää on enimmäkseen pilvinen tai puolipilvinen. Asunnossa on toki ilmastointi. Rantoja en ole ehtinyt vielä katselemaan, mutta kuuleman mukaan meressä uintia Singaporen rannikolla ei kauheasti suositella, vaikka rantoja toki onkin. Yleensä ihmiset kai viettävät rantalomaa ennemmin läheisillä Indonesiaan tai Malesiaan kuuluvilla lomasaarilla. Englanti on Singaporen virallinen kieli, ja esimerkiksi opetus kouluissa on ymmärtääkseni pääsääntöisesti englanniksi. Muita virallisia kieliä ovat malaji, tamili ja mandariinikiina. Kaikki tuntuvat puhuvan englantia suhteellisen hyvin, tosin omalaatuinen ääntämys ja puhetapa (singlish) vaikeuttaa joskus ymmärtämistä.

4:42 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home